ARION
RomanRO 025

Yazar: E.W. Heine
Çeviren: Roza Andreeva
Ocak - 2003
1. Basım, İstanbul
352 Sayfa
ISBN 975 571 0981
Barkod :9789755710983
GÜVERCİN GERDANLIĞI
E.W. Heine

Kelheim Dük'ü Ludwig, kalesinin bulunduğu adayı Kelheim Şehri'yle birleştiren tahta köprüyü gördüğünde son saati gelmişti. Tarih 15 Eylül 1231 yılını gösteriyordu.
Bu suikast herşeyiyle esrarengizliğini korurken, Dük'ün korumaları kılıçlarıyla parçaladıkları failin, bir Templier (Tapınak Şövalyesi) olduğunu fark etmişlerdi. Hıristiyanlığın -aynı zamanda dini ve askeri- bu katı örgütlenmesinin bir üyesinin, bir doğulu -Müslüman giysileri içinde Dük'ü hançerlemesi, açıklanması güç bir olaydı...  Ancak çok uzaklardaki Alamut Kalesi'ndeki Dağın Şeyhi için durum o kadar da anlaşılmaz değildi. Onun fedaileri evrendeki belki de karşı konulması imkansız olan, hatta kimi zaman Hıristiyan Templier Şövalyeleri'ni (Tapınak Şövalyeleri) bile alt edebilecek kişilerdi. İki dinin bu iki tarikatı arasındaki hiç kimsenin bilmediği bir rekabet ve iletişim vardı...
Bu romanı okurken tarih içinde değişik toplum ve inançlar arasında sürükleyici bir yolculuğa çıkacaksınız. Yazarın olağanüstü hayalgücü karşısında şaşıracak ve kitapta geçen olayların size yapacağı çağrışımlarla derin düşüncelere dalacaksınız.