ARION
RomanRO 012

Yazar: Claude Ponti
Çeviren: Yasemin Başar
Ekim - 1999
1. Basım, İstanbul
148 Sayfa
ISBN 975 571 0795
Barkod :9789755710792
MAVİ AYAKLAR
Claude Ponti

Hercule en iyi arkadaşı Laclope ile, kimsenin içine giremediği, kendi macera dolu şiirsel dünyalarını yaşamaktadırlar. Onlar "Mavi Ayak" kabilesinden, acı tanımaz, hükmeden, cesur ve yaratıcı yerlilerdir. İşaret diliyle birbirlerini anlayabilirler, kızakla karın üstünde jet hızıyla kayarlar, ağaçlara tırmanırlar ve onlara acı verenlere karış intikam planları hazırlarlar. Günün birinde, köyün karanlık geçmişini de karıştıran ve bir histeri dalgasına yol açan bir buluş yaparlar...
Bu, Fransız taşrasından, altmışlı yılların başında geçen normal bir çocukluk hikâyesi. İkinci Dünya Savaşı'nın yaraları henüz kapanmamış. Bununla birlikte herkes kendi geçmişini mümkün olan en iyi şekilde göstermeye çalışıyor. Buna rağmen çocukların ailelerinin geçmişi hakkında hayal kırıklığına uğramaları da bir hayli fazla.
Yetişkinlerle çocuklar arasındaki ilişkinin değişik yönlerini, çocuk dünyasının saf parlaklığının yetişkinlerin gerçekçi ve griye kaçan yaşamlarıyla karşılaşmasını, "alışılmamış" olanla "alışmış/alıştırılmış" olanın karşılıklı mücadelesini sürükleyici bir anlatımla irdeleyen bir roman.